Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!Enhetschef Fastighetsjuridik


Är du en trygg och engagerande ledare, vill verka mitt i händelsernas centrum och följa ett nytt och spännande Göteborg växa fram? Då har vi utmaningen för dig på vår enhet Fastighetsjuridik!

Göteborg Energi AB söker enhetschef för Fastighetsjuridik. Vi söker dig som vill arbeta för en hållbar framtid och som vill forma morgondagens infrastruktur i Göteborg. I rollen som enhetschef ges du möjlighet att påverka din, Göteborg Energis och Göteborg stads framtid. Vi erbjuder dig spännande och utvecklande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö som kommer att angränsa till fler av våra verksamheter.

Fastighetjuridik är en av fyra enheter inom avdelning Distribution Projekt. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är att på ett effektivt sätt driva, samordna interna och externa resurser samt utvecklar arbetssätt och processer för att säkra läge för koncernens anläggningar inom el, fjärrvärme, kyla, gas och opto. Enheten ansvarar för att säkra/ordna markåtkomst för koncernens nyanläggningsprojekt, ledningsflytt och befintliga anläggningar, förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, upprätta fastighetsrättsliga avtal, handha skadereglering/tvister samt delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att leda enhetens verksamhet. Du ansvarar för att enhetens åtta medarbetare, arbetar på ett optimalt sätt och är delaktig i utveckling av verksamhetens processer och funktioner. I din roll ansvarar du för Fastighetsjuridiks verksamhet och deltar även själv i handläggning av ärenden. Du har budget-, ekonomi- och personalansvar för enhetens medarbetare och ingår i avdelning Distribution Projekts ledningsgrupp, där du delar ett ansvar för hela avdelningens verksamhet, resultat och utveckling.

Du ansvarar för följande arbetsuppgifter;

  • Upprättar på uppdrag av anläggningsägare markupplåtelseavtal (ledningsrätt alternativt servitut) för att säkra sakrättsligt skydd för koncernens anläggningar.
  • Ansvarar för att kvalitetssäkra avtalen och säkerställa spårbarheten.
  • Ansvarar för att ansöka om ledningsrätt hos lantmäteriet och medverka i förrättningsprocessen.
  • Ansvarar för inskrivning av avtalsservitut hos lantmäteriet, inskrivningsmyndigheten.
  • Administrerar och tillser att ersättningar för ledningsrätter och servitut betalas ut.
  • Håller anläggningsägare informerade om framfart i pågående uppdrag.
  • Tillhandahåller nödvändiga resurser och anlitar konsulter i den utsträckning som fordras för tilldelade uppdrag inom koncernens ordinarie projektverksamhet, såsom nybyggnation, reinvesteringar och ledningsflyttar.
  • Samordnar i förekommande fall särskilda uppdrag som på uppdrag av Fastighetsjuridiska funktionen drivs separat med externa resurser i form av konsulter.
  • Ansvarar för att hyresavtal/arrendeavtal sägs upp vid bildande av ledningsrätt.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk högskoleutbildning (motsvarande 180 hp), gärna med inriktning mot lantmäteri eller annan utbildning med inriktning mot fastighetsrätt och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig samt erfarenhet av förrättningshandläggning. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i planprocessen och ett övergripande intresse för stadsbyggnadsfrågor. För att vara framgångsrik i rollen som enhetschef behöver du vara en trygg och närvarande ledare med mycket god förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Du är van vid att göra prioriteringar och har en mycket god ekonomisk medvetenhet. Eftersom rollen innebär att leda en enhet bör du ha tidigare erfarenhet av personal- och budgetansvar. Du brinner för att förnya och förbättra, du är lyhörd, prestigelös och motiveras av att uppnå goda resultat tillsammans med andra.

Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du kunna hantera svenska språket i både tal och skrift. En förutsättning för anställning är godkänd registerkontroll då tjänsten är säkerhetsklassad. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Som anställd här kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Du kommer att ha möjlighet att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 
 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Län:
Västra Götaland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-08-30

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Menka Cvetkovska, avdelningschef
tfn: 031-626961
mob: 0707626961

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Företagets hemsida:
http://www.goteborgenergi.se