Göteborg Energi Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!Projektledare distributionsnät


Vill du leda och samordna arbetet med utvecklingen av Göteborgs infrastruktur och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle? Vi söker projektledare som delar vår vision om ett grönare Göteborg, som vill göra skillnad och som vill arbeta med frihet under ansvar!

Vi söker nu fler engagerade kollegor för att förstärka vårt team och erbjuder dig en utvecklande roll i en starkt växande Göteborgsregion. Som projektledare hos oss ansvarar du för att driva projekt avseende byggnation av distributionsanläggningar inom fjärrvärme, fjärrkyla, gas och signalkabel tillsammans med dina kollegor. Du har fullt ansvar för att leda och säkerställa leverans av de projekt du tilldelas och du rapporterar till din närmste chef samt andra intressenter inom Göteborg Energi. Projekten som genomförs är av olika karaktär, exempelvis nyanslutning hos kund avseende fjärrvärme/fjärrkyla och gas eller reinvestering i befintlig infrastruktur.

Som projektledare på Göteborg Energi arbetar du självständigt. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  • Att ansvara för och ta fram kalkyler för byggnation
  • Att ansvara för och säkerställa att projekt levereras enligt uppdrags- och projektbeskrivning
  • Att ansvara för projektets ekonomi, inklusive budgetansvar för projekten
  • Att ansvara  för projektets genomförande; kvalitet, miljö, tidplan, arbetsmiljö och slutdokumentation
  • Att leda projektering och entreprenad
  • Att säkerställa att kunden är nöjd under projektet

 Vem är du?

Du har ett positivt och coachande förhållningssätt och ser möjligheter, samtidigt som du är resultat- och lösningsorienterad med förmåga att driva ditt arbete framåt på ett affärsmässigt, kundorienterat och självständigt sätt.

Rollen är kompetensmässigt bred och ställer stora krav på god samarbetsförmåga och förmåga att leda, motivera och engagera människor varför du är duktig på att löpande kommunicera tydligt med entreprenörer, kunder och kollegor. Vi tror att du som person är strukturerad, samarbetar väl, har ett gott omdöme och handlar i enlighet med mål och riktlinjer och vill bidra till utveckling av verksamheten.

Du har ett stort personligt driv, vilja till att ta eget ansvar och är förtroendeskapande med god samarbetsförmåga. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker har en relevant högskoleutbildning (Civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot energi, bygg, väg & vatten eller liknande) alternativt motsvarande förvärvad kompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet från energibranschen.

Vi söker dig som har några års erfarenhet som projektledare inom infrastruktur- och/eller verksamhetsutvecklingsprojekt. Då vi har flera spännande projekt på gång söker vi även dig som har mindre erfarenhet, som önskar växa in i rollen som projektledare. Vi söker dig som vill göra skillnad!

Meriterande: Erfarenhet från entreprenader, ledningsbyggnation, projektledning, entreprenadjuridik eller likvärdigt är meriterande. Vi värdesätter ekonomiska kunskaper för att kunna göra investeringsbedömningar och projektkalkyler. I stora projekt arbetar du i en övergripande roll där du också skall ha förmågan att gå ner på djupet inom ditt kompetensområde för att säkerställa kvalitet.

En förutsättning för anställning är godkänd registerkontroll samt B-körkort.

Organisations-/företagsbeskrivning: Enheten Projekt Byggnation har uppdraget att driva, utveckla och genomföra byggnation av distributionsanläggningar avseende fjärrvärme, fjärrkyla, gas samt signalkabel. Enheten tar även fram kalkyler på förfrågningar från kund, utför förstudier, inventering av sekundärnät, m.m. Utöver dessa uppdrag bidrar projektledarna i stor utsträckning i arbetet med att ta fram underlag för upphandling av entreprenader och teknikutvecklingsgrupper.

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räknamed en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du fina möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på  goteborgenergi.se/jobbamedoss

Göteborg Energi präglas av öppenhet och respekt för olikheter men också goda värderingar, hög miljömedvetenhet och stark vilja att lyckas. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande, skicka oss därför gärna din ansökan redan idag.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 
 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Län:
Västra Götaland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-08-17

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Karin Söderqvist
tfn: +46 31626545

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Företagets hemsida:
http://www.goteborgenergi.se